2017 İSG 1. Dönem Sınavı Yarın Yapılacak

2017 İSG 1. Dönem Sınavı Yarın Yapılacak

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 2017 1. Dönem sınavı yarın (29 Nisan Cumartesi) saat 10:00’da yapılacaktır.

İsg sınavı başvuru süresi doldu. Diğer sınavlardan farklı olarak bu sınavda; sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Adayların mağdur olmamaları için özellikle binaya giriş saatlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

İsg Sınavı Kaç Soru?  

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke Ve Kurallar Kılavuzu daha önceden yayınlanmıştı.

Kılavuza göre; 

Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Her testte 50 soru yer alacaktır. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.

Sertifika alanları ve genel anlamda konular aşağıdaki gibidir;

1) İş Yeri Hekimliği Testi   
2) C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi     
3) B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi 
4) A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi 

5) Diğer Sağlık Personeli Testi (hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni, çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olanlar ve iş yeri hemşireliği belgesine sahip olanlar)   

Sınav Konuları sertifika alanlarına göre farklı yüzdeler ile sorulacaktır.

İSG Sınav konuları;

Sınav saat 10:00'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Sınavda 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak.

İsg sınavına hazırlık aşaması artık tamamlanmak üzere. Biz de EZEL OSGB olarak sınava girecek arkadaşlarımıza başarılar diler, İş sağlığı ve güvenliğine katkıda bulunacak profesyoneller olmalarını temenni ederiz.

Şirketiniz ile ilgili ön çalışmayı yapıp,

en kısa sürede geri dönüş yaparak sizlerle tanışmak isteriz.

Tıklayınız